Cox Aardbeien
De kwekerij van Ber en zijn zoon Guus is, zoals dat vroeger ging, eerst een gemend bedrijf geweest. Toen opa en oma Cox in 1950 het bedrijf opstartte liepen er nog varkens rond en werden er aardbeien en een paar soorten groentes verbouwd. Inmiddels ligt de focus volledig op aardbeien en zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf met maarliefst twee locaties.
Ons bedrijf
Ons gezin telde vroeger 7 kinderen, dus de kans dat het bedrijf door een van de kinderen over zou worden genomen was groot. Samen met mijn oudste broer Sjaak ben ik in het bedrijf gestapt nadat we allebei de middelbare tuinbouwschool hebben afgerond. Hij iets eerder dan ik, want ik ben namelijk de jongste van de zeven. Toen we ons op een gegeven moment volledig op aardbeien zijn gaan focussen, hebben we ook al vrij snel de beslissing genomen de vollegrondsteelt vaarwel te zeggen en alleen nog onder glas te telen. Inmiddels is Sjaak uit het bedrijf gestapt en is mijn zoon Guus er bij gekomen.
De teelt
De aardbeien die wij telen kweken we ook zelf op. Daar zijn we ooit zelfs een tweede bedrijf voor gestart, waar we inmiddels meer dan een miljoen plantjes per jaar voor opkweken. De tweede week van augustus wordt een deel van de opgekweekte aardbeienplantjes, nadat ze 8 maanden in de koelcel hebben gestaan, uitgeplant in onze kassen. Het is dan nog even wachten, maar in oktober begint dan eindelijk het oogsten. Deze eerste oogstperiode loopt ongeveer tot na kerst. Na deze periode worden de plantjes doorgeteeld, wat betekent dat ze opnieuw bloemen aanleggen en dat er in de lente nóg een keer geoogst kan worden.
'Elk jaar kweken we meer dan een miljoen plantjes op!'
Visie
Wij doen ons uiterste best om een zo goed mogelijk product van hoogwaardige kwaliteit te leveren. Een mooi product is waar je het als teler uiteindelijk voor doet natuurlijk. Daarom zijn wij ook Global GAP, GRASP, Nurture en met het Planet Proof keurmerk gecertificeerd.