stomen

Zuurkool zonder stamp

Supersnelle gepofte aardappel

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Je klassieke zuurkool stamppot, alleen mag je de stamper in de kast laten liggen. Al je ingrediënten gaan namelijk niet door, maar ín je aardappel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappelen schoon.

Hak de peterselie fijn.

Meng de crème fraîche met de een deel van de fijngehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout. Houd een klein beetje van de peterselie apart.

Koken

Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Zet ze 6 minuten in de magnetron op 700 Watt. Draai na 3 minuten om.

Bak de spekreepjes uit in een pan. Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

Leg de aardappelen elk op een stuk bakpapier. Bestrooi ze met wat olie, nootmuskaat en kruidenzout. Pak ze in, in de aluminiumfolie en pof 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm het bewaarde spekjesvet en bak hierin de zuurkool. Laat het op laag vuur doorwarmen, tot de aardappelen ook gaar zijn.

Serveren

Leg op elk bord een gepofte aardappel en snijd deze door. Schep op elke aardappel wat van de zuurkool.

Garneer met een schep crème fraîche en uitgebakken spekreepjes. Strooi er als laatste nog wat achtergehouden peterselie over.