Receptinformatie
Je klassieke zuurkool stamppot, alleen mag je de stamper in de kast laten liggen. Al je ingrediënten gaan namelijk niet door, maar ín je aardappel.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon.
Hak de peterselie fijn.
Meng de crème fraîche met de een deel van de fijngehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout. Houd een klein beetje van de peterselie apart.
Koken
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Zet ze 6 minuten in de magnetron op 700 Watt. Draai na 3 minuten om.
Bak de spekreepjes uit in een pan. Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
Leg de aardappelen elk op een stuk bakpapier. Bestrooi ze met wat olie, nootmuskaat en kruidenzout. Pak ze in, in de aluminiumfolie en pof 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm het bewaarde spekjesvet en bak hierin de zuurkool. Laat het op laag vuur doorwarmen, tot de aardappelen ook gaar zijn.
Serveren
Leg op elk bord een gepofte aardappel en snijd deze door. Schep op elke aardappel wat van de zuurkool.
Garneer met een schep crème fraîche en uitgebakken spekreepjes. Strooi er als laatste nog wat achtergehouden peterselie over.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.