Receptinformatie
Een zuurkooltaart? Met ananas? Deze hartige taart met een zoete twist is een gegarandeerd succes bij jong en oud. Je wilt je zuurkool nooit meer anders!
Voorbereiding
Laat de deegplakjes iets ontdooien.
Vet een lage taartvorm (doorsnede 24 cm) in met wat olie, bekleed de vorm met de deegplakjes en prik er gaatjes in met een vork.
Snijd de 4 schijven ananas in kleine stukjes, hak de sjalotjes heel fijn en snijd de katenspek in reepjes.
Koken
Verwarm 2 eetlepels olie en roerbak hierin de fijngesneden sjalotjes en spekreepjes lichtbruin.
Voeg de zuurkool en het karwijzaad toe, warm het even mee en laat het mengsel iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Roer de eieren los met de zure room, voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het door het zuurkoolmengsel.
Schep het zuurkoolmengsel in de met deeg bekleedde taartvorm.
Bak de zuurkooltaart met ananas in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.