stomen

Zonnige bruschetta met tomaat

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een heerlijk zomers hapje. Lekker als voorgerecht of bij de borrel met een goed glas wijn. Je waant je in Italië!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de ciabatta in 8 plakken.

Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes.

Snijd de lente-ui in ringetjes en de basilicum fijn.

Koken

Rooster de plakken brood goudbruin en knapperig in de oven.

Meng de tomaat, de avocado, de lente-ui en basilicum met wat extra vierge olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet even apart om te marineren.

Serveren

Leg de geroosterde ciabatta op een bord.

Verdeel het tomaatmengsel erover.

Druppel over alle bruschetta’s wat balsamico crème.

Laat de tomaten marineren voor extra smaak.