Receptinformatie
De frisse smaak van venkel doet het goed in deze zomerse salade. Serveer je zelfgemaakte salade bij de lunch of de barbecue.
Voorbereiding
Was de venkel en snijd ze vervolgens op een ‘mandoline’ of een rasp in heel dunne plakjes.
Rasp 1 eetlepel schil van de goed schoongeboende sinaasappel en limoen en bewaar dit.
Ontpit de zwarte olijven.
Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappel, grapefruit en limoen en snijd vervolgens de partjes tussen de velletjes uit. Doe dit boven een schaal en vang zo ook het sap op.
Was de waterkers, verwijder de dikke steeltjes en laat ze goed drogen. Laat de fetakaas uitlekken maar vang de olie op, roer hier 2 eetlepels van het citrusvocht door samen met wat versgemalen peper en zout, zodat je een dressing krijgt.
Koken
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Doe de waterkers in een schaal samen met de venkel, het citrusfruit, de geroosterde amandelen, olijven en de uitgelekte feta kaasblokjes. Schep alles goed door samen met de dressing.
Voeg eventueel voor een maaltijd salade 300 g gare quinoa of rijst toe.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.