Receptinformatie
Voorbereiding
Dop de doperwtjes.
Maak de sjalotjes en knoflook schoon, snijd de sjalotjes heel fijn en rasp de knoflook.
Koken
Verwarm in een soeppan de boter of olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook glazig, laat ze niet bruin worden. Voeg de tuinerwtjes, houdt 2 eetlepels apart, toe en laat ze even meewarmen.
Schenk dan de witte wijn en de bouillon erbij, laat de tuinerwtjes in ± 10 minuten gaarkoken.
Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.
Bak intussen de ham krokant uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep met een staafmixer, roer er de achtergehouden erwtjes, de kookroom en wat fijngehakte verse munt door.
Serveren
Serveer de soep in voorverwarmde borden met de krokante ham.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.