stomen

Zomerse erwtjessoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Dop de doperwtjes.

Maak de sjalotjes en knoflook schoon, snijd de sjalotjes heel fijn en rasp de knoflook.

Koken

Verwarm in een soeppan de boter of olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook glazig, laat ze niet bruin worden. Voeg de tuinerwtjes, houdt 2 eetlepels apart, toe en laat ze even meewarmen.

Schenk dan de witte wijn en de bouillon erbij, laat de tuinerwtjes in ± 10 minuten gaarkoken.

Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Bak intussen de ham krokant uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pureer de soep met een staafmixer, roer er de achtergehouden erwtjes, de kookroom en wat fijngehakte verse munt door.

Serveren

Serveer de soep in voorverwarmde borden met de krokante ham.