Receptinformatie
Hete bliksem, maar dan net even anders. Met een combi van je favo vergeten groente en de hipste aardappel van het moment.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Snijd twee van de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen, schil ze en snijd ze in blokjes.
Snijd de overige twee appels in partjes.
Schil de ui en halveer deze. Snijd de helften doormidden en snijd in stukjes.
Vet de ovenschaal in.
Koken
Kook de zoete aardappel en knolselderij in 20 minuten gaar.
Fruit de uien tot deze glazig zijn, voeg het gehakt er aan toe en rul dit. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal in met het gehakt.
Giet de zoete aardappel en knolselderij af en stamp tot puree. Dit kan eventueel met een klontje boter en wat peper en zout. Roer vervolgens de appelblokjes er doorheen.
Schep de stamppot bovenop het gehakt in de ovenschaal en strijk het glad.
Leg hier bovenop weer de appelpartjes en verdeel de boter hier in klontjes overheen.
Zet 15 tot 20 minuten in de oven, tot de appel goudbruin is.
Serveren
Serveren? Zet de schaal op tafel en aanvallen maar!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.