Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de tomaten, ui, paprika en knoflook in stukjes. Leg ze op een met olijfolie ingevette bakplaat en rooster ze ± 15 minuten in een voorverwarmde oven (180˚C).
Koken
Doe het mengsel dan inclusief de losgekomen sappen in een pan, voeg het water toe en zet het 15 minuten op een laag vuur.
Neem een schone stoffen zakdoek, doe hier de in reepjes gesneden rode peper, het laurierblad, het gekneusde mosterdzaad, de peperkorrels, het pijpje kaneel en de selderij in. Bind de zakdoek vervolgens dicht met een touwtje zodat een soort ‘kruidenbuideltje’ ontstaat. Hang dit in het tomatenvocht, voeg het zout toe en laat het geheel op een matig vuur tot de helft inkoken.
Roer de suiker en azijn erdoor en laat de saus nog op een laag vuur 20 minuten verder inkoken tot de juiste dikte is bereikt.
Verwijder het kruidenbuideltje en laat de ketchup helemaal afkoelen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.