Receptinformatie
Pompoen is zo lekker, dat wil je de hele dag wel eten! Gelukkig kan dat prima met deze zelfgemaakte pompoenspread voor bij het ontbijt. Op een lekkere verse boterham mét wat tuinkers en je hebt de perfecte groente sandwich.
Voorbereiding
Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.
Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in hele kleine blokjes.
Koken
Kook de pompoenstukjes in 10 minuten gaar en zacht. Giet af en laat afkoelen.
Doe de noten in een keukenmachine en maal kort tot grove stukjes.
Doe de pompoen en paprikapoeder, peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Voeg de roomkaas toe en meng tot een glad geheel.
Serveren
Besmeer de boterhammen met pompoenspread.
Garneer met komkommerblokjes en tuinkers.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.