Receptinformatie
Zelf hangop maken is leuk en lekker en met dit recept creëer je een heerlijk dessert of tussendoortje!
Voorbereiding
Maak een theedoek of liever een glazendoek (niet gewassen met geparfumeerd wasmiddel of wasverzachter) nat en wring deze goed uit.
Leg een vergiet of grote zeef op een diepe schaal, bekleed deze met de vochtige doek.
Schep hier de yoghurt in en laat deze gedurende ongeveer 1 uur uitlekken. Zo ontstaat hangop, al het vocht (de ondermelk) druipt door de doek en een stevige massa ‘hangop’ yoghurt blijft achter.
Koken
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Boen de schil van de limoen schoon en rasp de helft van de schil af. Schep dit door de schoongemaakte aardbeien.
Schep de hangop uit de doek in een kom en roer hier de vanillesuiker door.
Verdeel de hangop over 4 glazen en schep de aardbeien erop.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.