Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de aardbeien goed schoon met wat vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes van de aardbeien af en verwijder de harde kern met een scherp mesje. Bestrooi ze vervolgens met de suiker en dek dit af. Laat de aardbeien een nacht staan.
Koken
Pers de citroen uit en breng de aardbeien samen met het citroensap aan de kook. Laat dit op laag vuur zo'n 25 minuten koken. Laat de jam vervolgens 10 minuten afkoelen en doe het daarna in een gesteriliseerde weckpot. Doe deze dicht en draai om. De jam koelt verder af in de pot.
Serveren
Je zelfgemaakte jam is ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Vergeet niet een kaartje eraan te hangen met de datum waarop het gemaakt is!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.