Receptinformatie
Zelf aardbeien ijs maken is de ideale bezigheid voor een zomerse dag. En dit heerlijke aardbeienijs maakt het nog lekker en gezond ook.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de aardbeien schoon, maar laat ze nooit in het water liggen. Ze zuigen zich dan vol met water en verliezen hun smaak.
Koken
Verwijder de kroontjes. Pureer ze met een staafmixer of in de blender.
Boen de schil van de limoen goed schoon, rasp de helft van de schil eraf en pers vervolgens de limoen uit. Voeg het sap samen met 1 eetlepel rasp en 1 ½ dl water toe aan de gepureerde aardbeien.
Voeg vervolgens de gezeefde poedersuiker toe, zet de staafmixer of blender nog een keer aan zodat alles goed gemengd is.
Doe het aardbeienmengsel in een diepvriesvaste doos en laat het mengsel in ongeveer 6 uur aanvriezen. Schep het ieder uur even om zodat er fijne ijskristallen ontstaan.
Serveren
Lekker met stijfgeklopte slagroom
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.