stomen

Zelfgemaakt aardbeien ijs

Receptinformatie

Dessert
4 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Zelf aardbeien ijs maken is de ideale bezigheid voor een zomerse dag. En dit heerlijke aardbeienijs maakt het nog lekker en gezond ook.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de aardbeien schoon, maar laat ze nooit in het water liggen. Ze zuigen zich dan vol met water en verliezen hun smaak.

Koken

Verwijder de kroontjes. Pureer ze met een staafmixer of in de blender.

Boen de schil van de limoen goed schoon, rasp de helft van de schil eraf en pers vervolgens de limoen uit. Voeg het sap samen met 1 eetlepel rasp en 1 ½ dl water toe aan de gepureerde aardbeien.

Voeg vervolgens de gezeefde poedersuiker toe, zet de staafmixer of blender nog een keer aan zodat alles goed gemengd is.

Doe het aardbeienmengsel in een diepvriesvaste doos en laat het mengsel in ongeveer 6 uur aanvriezen. Schep het ieder uur even om zodat er fijne ijskristallen ontstaan.

Serveren

Lekker met stijfgeklopte slagroom