Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> grof.
Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg de zalmfilets in een met olie ingevette ovenschaal.
Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/pomo-dor">tomaten</a> in blokjes. <br /> Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-ui">rode ui</a> in halve ringen. Snijd de olijven in ringetjes. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/venkel">venkel</a> in vieren, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
Koken
Pureer met een staafmixer 100 g <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spinazie">spinazie</a> met de knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde pestosaus. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Bestrooi de zalm met een beetje zout en versgemalen peper en besmeer de zalmfilets royaal met de spinaziepesto (bewaar de resterende pesto). Bak de zalmfilets in de oven in circa 10 minuten gaar.
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel de pasta koud.
Meng in een grote kom de pasta, de resterende spinaziepesto, de resterende spinazie, tomaten, rode ui, olijven, en de venkel.
Serveren
Verdeel de pastasalade en de zalm over borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.