Receptinformatie
Slawraps zijn hét alternatief op tortilla's en flatbreads. En het allergrootste voordeel is misschien wel: ze zijn zo licht dat je er twee keer zoveel van kunt eten!
Voorbereiding
Snijd de knoflook en de gember fijn en de kipfilet in blokjes.
Doe de sojasaus, honing, knoflook, gember en sesamolie samen in een kom en meng dit goed door elkaar.
Giet de helft van de saus over in een schaaltje.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilets toe aan de overgebleven helft saus: dek af en laat deze twee uur marineren, of een nacht als je de tijd hebt.
Snijd tegen de tijd van bereiding de peer in reepjes, de lente-ui in plakjes en de koriander grof.
Haal de slabladeren los van elkaar.
Koken
Bak in een grote pan, op hoog vuur, de gemarineerde kip vijf tot tien minuten tot hij volledig gaar is.
Serveren
Serveer alle ingrediënten apart zodat je jouw eigen wrap kan maken: een blaadje sla, wat kip, peer, kimchi, lente-ui en wat verse koriander.
Nog niet eerder van kimchi gehoord? Dit kun je bij de biologische supermarkt of toko kopen. Je kunt het ook vervangen door zuurkool met een beetje pittige chilisaus.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.