Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Koken
Hak de walnoten iets fijner maar houdt ze redelijk grof. Boen de schil van de sinaasappel goed schoon, rasp de schil bewaar dit en pers dan de sinaasappel uit. Rasp de wortel op een fijne rasp.
Klop de eieren samen met de basterdsuiker heel schuimig en luchtig met een keukenmachine of handmixer. Blijf kloppen, schenk er langzaam de olie bij, voeg dan de kaneel en 2/3 van het sinaasappelrasp en 4 eetlepels sap toe.
Vet een springvorm ø 22 cm in met wat gesmolten boter.
Zeef de bloem samen met een snufje zout, de kaneel en het bakpoeder, spatel dit voorzichtig door het luchtige eimengsel en voeg tenslotte de gehakte walnoten en de geraspte wortel toe. Zorg dat het geheel goed gemengd is en schenk het beslag in de bakvorm.
Bak de worteltjestaart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar en bruin. Laat de taart goed afkoelen
Roer door de roomkaas, de poedersuiker, het restant van de sinaasappelrasp en 1 eetlepel sap dat een dikke ‘creamcheese’ glazuur ontstaat. Besmeer hier de bovenkant mee.
Garneer met wat fijn geraspte wortel vermengd met sinaasappelrasp.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.