Receptinformatie
Maak pasta van een groente zoals wortel voor een nóg voedzamere maaltijd. Dat is nog eens gezond genieten!
Voorbereiding
Schil de wortelen en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf tot linten-pasta.
Verwarm 30 g boter met wat olie en roerbak de ‘pasta’ linten al omscheppend ± 5 minuten op een matig vuur. Schep ze in een schaal, dek ze af en houd ze warm in een oven van 100˚C
Hak de knoflook heel fijn.
Koken
Verwarm de rest van de boter met wat olie in een wok of grote pan en fruit hier de knoflook in.
Voeg de boerenkool toe en bak deze al omscheppend in ± 8 minuten gaar. Voeg eventueel tussentijds wat water toe.
Schep de ‘pasta’-linten erbij, schep alles goed om en roer de slagroom er samen met versgemalen peper, zout en naar smaak nootmuskaat door.
Serveren
Serveer de romige boerenkool-wortelpasta direct met geraspte kaas.
Laat de kinderen de ‘pasta’-linten zelf maken.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.