Receptinformatie
Eigenlijk zijn dit mini-worteltaartjes, zo lekker! Leuk om te trakteren bij verjaardagen of natuurlijk als ontbijt, want ze zitten gewoon bomvol met verse producten.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Boen en rasp de wortel.
Verwijder het klokhuis en schil de appel. Snijd ca. 100-125 gram vruchtvlees van de appel in hele fijne blokjes (of rasp deze, net als de wortel).
Koken
Doe de wortel, appel en havermout, het meel, de rozijnen en kaneel in een grote kom en meng. Voeg eventueel meer kaneel naar smaak toe.
Smelt de boter, doe deze in de kom erbij en meng.
Doe ook de appelmoes, honing en melk in de kom en meng alles goed door.
Leg papieren muffinvormpjes op een bakvorm voor 12 muffins. Verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven (leg wat aluminiumfolie erop als ze te bruin worden).
Serveren
Haal de muffins na de baktijd uit de oven en laat ze eerst een kwartiertje in de vorm afkoelen.
Haal de muffins in hun papieren vormpje uit de bakvorm en laat verder afkoelen (op een rekje).
En dan: aanvallen maar!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.