Receptinformatie
Van deze soep word je warm! Een lekkere lunch of voorgerecht voor op een koude winterse dag.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Pel en snipper de ui.
Schil de winterwortels en hak ze in stukken.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit in plakken. Hak ¼ van de mango in blokjes en houd deze achter voor de garnering.
Maak het bosuitje schoon en snijd schuin in dunne ringetjes.
Koken
Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de gesnipperde ui 3 minuten.
Voeg de stukken winterwortel toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk de kokosmelk en 800 milliliter water erbij.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de plakken mango (niet de gehakte blokjes) toe en laat ze zachtjes 5 minuten meekoken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
Serveren
Doe de soep over in 4 borden of kommen en garneer met de achtergehouden blokjes mango en bosuitjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.