stomen

Wortel hotdogs

Vers fastfood!

Receptinformatie

4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Vega hotdogs! Minstens net zo lekker als het origineel en ook nog eens lekker vers. Marineer de winterpenen een dag van tevoren en je hebt er bijna geen werk meer aan.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Schil de winterpenen.

Pel en snipper de knoflook.

Roer een marinade van de ketjap, azijn, gesnipperde knoflook en paprikapoeder en doe dit vervolgens in een afsluitbare plastic zak.

Hak de augurken fijn.

Koken

Kook de winterpenen in 10 minuten in kokend water met wat zout beetgaar.

Spoel ze onder koud stromend water af en doe ze bij de marinade in het plastic zakje.

Sluit het zakje af en laat de winterpenen een nachtje marineren.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de winterpenen in 5 minuten rondom bruin.

Halveer de winterpenen in de lengte en leg ze in opengesneden witte puntjes.

Garneer met de mosterd, curry, gesnipperde augurk en de gedroogde uitjes.