Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Koken
Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, roer er de warme melk door en roer het geheel tot een smeuïge puree. Voeg eventueel nog wat kookvocht en boter toe. Maak de puree op smaak met wat versgemalen peper en nootmuskaat.
Blancheer de witte kool 3-4 minuten in kokend water en spoel ze koud af.
Verwarm een redelijke hoeveelheid boter en bak hierin het gehakt rul, breng het op smaak met zout en peper.
Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan het gehakt samen met de kerriepoeder en roer dit goed door, roer er dan de crème fraîche bij.
Vet een ovenschotel licht in, schep eerst de witte kool erin, hierop het gehakt en verdeel er tenslotte de aardappelpuree over. Strijk het glad met de achterkant van een natgemaakte lepel. Meng de paneermeel met de pijnboompitten en sesamzaadjes en bestrooi de schotel hiermee. Verdeel hierover tenslotte een klein beetje boter of geraspte kaas.
Gratineer de witte koolschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.