Receptinformatie
Voorbereiding
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd er 2 in schijfjes en 1 in blokjes.
Koken
Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Houd ze warm (bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie). Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan.
Bak de biefstuk in de boter, in twee porties, aan beide kanten 2 minuten. De biefstuk mag heel licht rose van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de biefstuk met zout en peper.
Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze circa 5 minuten op hoog vuur mee.
Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper en - ook heel lekker - een scheutje Calvados.
Serveren
Serveer bijvoorbeeld met (risotto) rijst gekookt in een deel appelsap.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.