Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Laat de deegplakjes iets ontdooien, vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bak het deeg 5 minuten in de oven.
Koken
Blancheer de hele witlofstronken ± 4 minuten in kokend water met wat zout, laat ze goed uitlekken en snijd ze dan in kwarten.
Klop de eieren los met de kookroom, de bloem, zout en versgemalen peper. Verkruimel de geitenkaas erin. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes, meng hier de honing en tijm door.
Leg de witlof naast elkaar op de al iets gebakken bodem, schenk hier het ei/appelmengsel op en bak de witloftaart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de gebakken witloftaart.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.