Receptinformatie
Voorbereiding
Verwijder de uiteinden en buitenste blaadjes van de struikjes witlof. Snijd de witlof in reepjes en de tomaat in partjes. Was en droog de spinazie. Halveer de limoen, snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit.
Koken
Pers de knoflook. Roer in een kom de knoflook, 1 eetlepel limoensap, olie, zout en peper door elkaar tot een marinade en schep de garnalen erdoor. Verhit een droge wok en bak hierin de garnalen met marinade in ca. 5 minuten op matig vuur gaar.
Roer in een kom de mayonaise, crème fraiche en chilisaus tot een dressing.
Serveren
Verdeel de witlof, spinazie en tomaat over de borden, verdeel de dressing erover, schep de garnalen erop en garneer de salade met partjes limoen en koriander.
Lekker met stokbrood of bij gebakken vis en aardappelsalade.
Variatietip: Om de witlofsalade iets pittiger te maken, kan de spinazie worden vervangen door rucola sla.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.