Receptinformatie
Voorbereiding
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren of in zessen.
Koken
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de rijst circa 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat deze op een laag vuur verdampen.
Voeg zout en 8 dl water toe en breng alles al roerende aan de kook. Kook de risotto, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking verder gaar. Roer op het laatst de kruiden door de risotto.
Roerbak het witlof in 2 eetlepels olie op hoog vuur in 3-4 minuten bijtgaar. Schep het gebakken witlof door en over de risotto.
Bak de entrecôtes in de resterende olie, afhankelijk van de gewenste gaarheid, in 3-5 minuten per kant rood of rose van binnen.
Voeg de laatste minuut de helft van de in reepjes gesneden paprika en de tijmblaadjes toe. Bestrooi het vlees met peper en zout en garneer met de resterende paprikareepjes en de tijm.
Serveren
Serveer per persoon een halve entrecôte met de witlofrisotto.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.