Controleer de spelling of probeer bredere zoektermen
Controleer de spelling of probeer bredere zoektermen
Maak het deeg door 100 g van de zachte boter samen met het zetmeel, de bloem en een snufje zout, in een kom te kneden met een keukenmachine of mixer.
Voeg dan 1 voor 1 de eidooiers toe en 4,5 dl water.
Kneed het tot een mooi soepel deeg en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Maak de witlof schoon, kook de hele stronken in water met het sap van de citroen ± 25 minuten. Laat ze goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 190˚C.
Verwarm de overige 125 g boter in een tarte tatintaartvorm, bij voorkeur een gietijzeren, samen met de suiker en honing, op het vuur en laat dit al roerend lichtbruin kleuren.
Leg hier dan de drooggedepte witlof in en verkruimel hier de geitenkaas over en tenslotte de koriander en versgemalen peper.
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm, leg deze op de witlof en druk het deeg tegen de rand omlaag.
Bak de tarte tatin in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar, laat iets afkoelen en draai deze op een schaal om. Let op dit is erg heet!!
Tip: ook lekker om met worteltjes te doen!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.