Receptinformatie
Koken
Verwarm de oven voor op 200º C.
Maak het witlof schoon en kook de struikjes in circa 6 à 8 minuten beetgaar.
Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes, maïskorrels (zonodig uitgelekt), Tabasco, zout, peper en honing toe. Leg het uitgelekte witlof op de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel het maïsmengsel eroverheen.
Verkruimel de tortillachips over het maïsmengsel en bestrooi het gerecht met geraspte kaas.
Plaats de witlofschotel in het midden van de oven en laat hem heet en goudbruin worden. De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.
Serveren
Garneer met blaadjes koriander of met een toef peterselie. Deze witlofovenschotel is ook lekker met (zilvervlies)rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.