Receptinformatie
Granita komt oorspronkelijk uit het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een halfbevroren dessert gemaakt op basis van suiker, water en fruit. Granita's worden niet met een ijsmaker gemaakt en zijn daardoor gemakkelijk zelf te maken. Deze versie met watermeloen is ideaal voor een zomerse dag.
Voorbereiding
Verwijder de schil en pitjes van de meloen, snijd de meloen dan in kleinere stukjes, doe ze in een keukenmachine of hoge mengkom.
Verhit in een kleine pan de basterdsuiker, het sap van de citroen en 75 ml water ± 4 minuten tot alles is opgelost. Schenk dit bij de meloen en roer goed door. Pureer het geheel in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Schenk het mengsel in een plastic bak en zet deze afgedekt in het vriesvak.
Koken
Roer tijdens het invriezen elke 30 minuten met een vork zodat zich geen ijskristallen kunnen vormen en het ijs een betere textuur krijgt.
Bewaar het ijs tot het serveren in de vriezer en maak het geheel wat los met een vork.
Hak wat muntblaadjes heel fijn. Rasp de chocolade met de een fijne rasp.
Serveren
Schep wat granita in een mooi glas en strooi wat munt en chocoladerasp bovenop.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.