Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laag water (2/3 onder staan) met zout in ± 15 minuten gaar.
Snijd de botersla in dunne reepjes, maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in heel dunne ringetjes.
Koken
Blancheer de peultjes in kokend water met wat zout in ± 5 minuten beetgaar, laat ze uitlekken maar houd ze warm in een gesloten pan.
Verwarm de melk samen met de boter, pureer de gekookte aardappelen met een puree-knijper of een stamper. Roer de warme melk met boter erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat. Meng de warme peultjes, botersla en de lenteuitjes erdoor.
Snijd de kaas in kleine blokjes, schep ze door de stamppot. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout en wat fijngehakte lavas.
Serveren
Tip: voor een niet vegetarische variant kun je de kaas vervangen door gegrilde hamblokjes of reepjes gerookte zalm.
Wist je dat Lavas hét kruid is dat een heerlijke ‘maggi-achtige’ smaak geeft aan een gerecht, het wordt ook wel Maggiplant genoemd.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.