Receptinformatie
Stop met zoeken want dit is HET beste tomatensausrecept. Simpel, gemakkelijk & vol van smaak door het gebruik van verse trostomaten!
Voorbereiding
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in blokjes. Snijd de trostomaten ook in blokjes.
Koken
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook en wortelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee op laag vuur. Doe de tomatenpuree in de pan en bak deze 2 minuten mee.
Doe vervolgens ook de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en groentebouillon in de pan. Laat dit geheel 20 minuten op laag vuur rustig pruttelen. Roer regelmatig door de pan zodat de ingrediënten niet vastplakken aan de bodem.
Pureer de saus met een staafmixer. Je kunt ervoor kiezen de saus helemaal fijn te pureren of er nog wat kleine stukjes in te laten zitten.
Serveren
Je kunt deze basis gebruiken voor pasta, pizza of bijvoorbeeld als vulling voor lasagne. Maak daarom gerust een dubbele portie en vries het in voor een later moment!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.