Receptinformatie
Kapsalon fan? Maak het dan eens zelf! Mét verse spitskool, wortel en zelfgemaakte frietjes uit de oven. Dat is genieten zonder schuldgevoel.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op het rooster.
Boen de aardappelen schoon. Snijd er frietjes van.
Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes.
Snijd de kipfilets in reepjes en kruid ze met de shoarmakruiden.
Schil de ui en snijd in halve ringen.
Was de tomaat en snijd in partjes.
Was de komkommer en snijd in halve maantjes.
Koken
Meng de frietjes in een kom met wat olie en zout. Verdeel ze over de bakplaat en bak 15 minuten. Draai ze tussentijds een keer.
Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui en de kip goed aan.
Doe de frietjes in een ovenschaal en verdeel de kip erover. Zet 5 minuten terug in de oven. Verdeel wat geraspte kaas naar smaak over de kip en friet en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Serveren
Verdeel de spitskool en de wortelreepjes over de gegratineerde ovenschotel. En schep er wat knoflook- of yoghurtsaus over. Garneer met komkommer en tomaat.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.