Verrassend lekkere prei met honing
Receptinformatie
Van de prei onderkant en donkergroene deel van blad afsnijden. Prei in stukken van 8-10 cm snijden, goed wassen en in vergiet laten uitlekken.
Citroen schoonboenen, schil dun eraf raspen en vrucht uitpersen. Sap door warme bouillon roeren.
In hapjespan boter smelten en stukken prei hierin omwentelen. Tijmblaadjes van takjes risten en met citroenrasp, wat zout en peper over prei strooien. Honing erover druppelen en citroenbouillon bij prei schenken. Met deksel op pan prei in 10-15 min. gaar stoven, stukken regelmatig keren.
Lekker bij gepaneerde schnitzels of vegetarische schnitzels en gebakken aardappels.
Strooi voor het serveren eventueel wat verkruimelde fetakaas over de prei.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.