Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Halveer de aardappeltjes in de lengte.
Pluk de tijmblaadjes af.
Snijd de venkelbollen overlangs doormidden.
Snijd de geitenkaasjes elk in 6 plakken van 1 cm dikte.
Verhit de ovengrill 10 minuten voor of warm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Koken
Leg de aardappels en venkelbollen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook ze samen 10 minuten voor. Stort groente en aardappels in een vergiet.
Leg de halve venkelbollen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Leg op elke venkelhelft dakpansgewijs 3 plakjes geitenkaas en druppel er wat olie over. Zet de ovenschaal op de tweede richel onder de voorverwarmde grill of in de voorverwarmde oven en rooster de venkel 8 minuten, zodat de geitenkaas smelt en goudbruin kleurt.
Verhit tegelijkertijd een wok droog voor. Schenk de rest van de olie er langs de rand in. Roerbak hierin de aardappeltjes met de hele knoflooktenen goudbruin en gaar in 10 minuten. Voeg op het laatst de tijmblaadjes toe. Bestrooi de tijmaardappeltjes naar smaak met zout.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.