Receptinformatie
Venkelbootjes zijn het ultieme bijgerecht. Dit snelle recept met venkel, courgette en bospeen is niet alleen lekker, het ziet er super vrolijk uit op tafel! Een heerlijk gerecht zonder gedoe!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de venkelknol schoon, verwijder stronk en steeltjes. Houd wat venkelgroen achter.
Haal van de knol voorzichtig de buitenste rokken, zodat er voor elke persoon een mooi stevig schuitje ontstaat.
Was de courgette en snijd deze in blokjes.
Schrap de bospeentjes en snijd ze in plakjes.
Koken
Breng in een pan royaal water aan de kook en kook de venkelrokken in 4-5 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en kook de wortel en courgette 1 minuut in het kookvocht.
Giet de groente af en laat goed uitlekken.
Serveren
Vul de venkelbootjes met de courgette en wortel en sprenkel er wat pastis overheen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.