Receptinformatie
Heb je wel eens postelein gegeten? Het is een echte 'vergeten groente'. Postelein heeft een scherpe, friszure smaak en is heel erg geschikt voor stamppot. Een experimenteel stamppotje dus, als je postelein nog niet kent.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de postelein schoon.
Schil de aardappels en snijd ze in blokken.
Pel en snipper de sjalotten.
Hak de zongedroogde tomaatjes grof.
Snijd de komijnekaas in blokjes.
Koken
Kook de aardappels in 20 minuten in kokend water met zout gaar.
Verhit intussen 2/3e van de boter en bak de sjalotsnippers 3 minuten op zacht vuur bruin.
Schep de postelein door de gebakken sjalotsnippers, laat het al roerend slinken en roer de zongedroogde tomaten erdoor.
Verwarm de melk, giet de aardappels af, stamp deze met de warme melk en 1/3e van de boter tot een smeuïge puree en schep de komijnekaas erdoor. Zet het geheel nog even terug op het vuur zodat de kaasblokjes mee opwarmen.
Serveren
Schep de helft van de kaaspuree in een warme schaal.
Verdeel het posteleinmengsel erover en dek af met de rest van de puree.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.