Receptinformatie
De klassieke, Hollandse garnalencocktail met een twist: we serveren ‘m namelijk in een bloem of ster van lofblaadjes. Witlof of roodlof; jij bepaalt.
Koken
Meng de mayonaise, ketchup, whisky, worcestersaus, tabasco en citroensap tot een cocktailsaus.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra tabasco of citroensap.
Schep de garnalen door de cocktailsaus.
Snijd de onderkant van de stronkjes roodlof of witlof en haal er zo’n 20-24 bladeren af.
Plaats de bladeren in een ster-achtige vorm in een cocktailglas.
Verdeel de garnalen over de glazen en schep er eventueel nog een theelepel cocktailsaus overheen.
Garneer met wat peterselie en een schijfje citroen aan de rand van het glas.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.