Receptinformatie
Wanneer je deze vega stamppot bomvol verstopte witlof hebt geprobeerd, snap je meteen waarom hier geen rookworst aan te pas hoeft te komen. Maar wat 'm écht speciaal maakt? Dat moet toch wel z'n zoete twist zijn!
Voorbereiding
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Pel de ui en snijd deze klein.
Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in ringetjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in reepjes.
Koken
Kook de aardappelen in weinig water met het bouillontablet gaar.
Verhit de olie en fruit hierin de ui met het kerriepoeder goudgeel.
Voeg de witlof (houdt 2 eetlepels witlofringetjes achter voor de garnering) en de appelreepjes (houd wat reepjes met rode schil achter) toe. Bak dit samen 5 minuten.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg de warme melk toe.
Roer goed en schep het ui-witlof-appelmengsel met de rozijnen door de luchtige aardappelpuree.
Snijd de kaas in blokjes en schep deze door de stamppot.
Breng op smaak met zout, peper en fijngeknipte bieslook.
Serveren
Garneer met de achtergehouden witlofringetjes, de appelreepjes en wat bieslook.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.