Receptinformatie
Zo lusten de kinderen wél spruitjes!
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke kleine blokjes.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwartjes.
Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze goed fijn.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Koken
Kook de aardappelblokjes in kokend water met wat zout gedurende 8 minuten en giet ze af.
Roerbak de spruitjes samen met de ui en knoflook al omscheppend gedurende 10 minuten tot ze iets bruin kleuren.
Voeg het citroensap toe.
Klop de eieren samen met de ricotta kaas, 1 eetlepel verse oreganoblaadjes of 1 eetlepel Provençaalse kruiden goed door elkaar.
Meng de roergebakken spruitjes door de aardappelen en schep hier vervolgens het ei/kaasmengsel door.
Vet een ovenschotel in met wat olie of boter, doe hier het spruitjesmengsel in en bestrooi het met de geraspte kaas.
Gratineer de vega-spruitjesovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.