stomen

Vega spruitjesovenschotel

Ook lekker met rundergehakt!

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Zo lusten de kinderen wél spruitjes!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke kleine blokjes.

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwartjes.

Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze goed fijn.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Koken

Kook de aardappelblokjes in kokend water met wat zout gedurende 8 minuten en giet ze af.

Roerbak de spruitjes samen met de ui en knoflook al omscheppend gedurende 10 minuten tot ze iets bruin kleuren.

Voeg het citroensap toe.

Klop de eieren samen met de ricotta kaas, 1 eetlepel verse oreganoblaadjes of 1 eetlepel Provençaalse kruiden goed door elkaar.

Meng de roergebakken spruitjes door de aardappelen en schep hier vervolgens het ei/kaasmengsel door.

Vet een ovenschotel in met wat olie of boter, doe hier het spruitjesmengsel in en bestrooi het met de geraspte kaas.

Gratineer de vega-spruitjesovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin.