stomen

Vega saté

Receptinformatie

Snack
2 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Dit vegetarische sateetje is perfect voor die warme lentedagen waarbij de BBQ nét aan kan. Of natuurlijk een regenachtige dag waarbij je maar al te graag het zonnetje in huis haalt!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de asperges in stukken van ongeveer 6 cm en verwijder de houtige onderkant als dit nodig is.

Snijd de halloumi in vergelijkbare stukken qua grootte.

Koken

Kook de asperges zo'n 7 minuten en giet ze af.

Laat ze drogen op keukenpapier.

Verdeel de stukken asperge en halloumi op een satéprikker en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Verhit de grill(pan) en grill de prikkers op hoog vuur, zo'n 3 tot 4 minuten per kant.

Serveren

Serveer de aspergesateetjes met (extra vierge) olijfolie, citroensap en bestrooi met chilivlokken en verse basilicumblaadjes.