Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalotjes fijn. Maak de paddenstoelen met een borsteltje (of keukenpapier) schoon. Laat de kleine paddenstoelen heel en snijd de grote in stukken. Hak de peterselie fijn
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier, kruid het vlees met zout en peper. Vouw het dunne stuk van de varkenshaas dubbel en steek dit deel vast met een cocktailprikker zodat het vlees overal even dik is.
Koken
Verhit de boter in een koekenpan, bak hierin de varkenshaas rondom bruin en laat het vlees in ca. 15 minuten op zacht vuur garen.
Neem de varkenshaas uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten rusten.
Fruit intussen in de achtergebleven bakboter de sjalot. Bak de paddenstoelen op hoog vuur kort mee, strooi er bloem en een verkruimeld bouillonblokje over.
Blus de paddenstoelen af met witte wijn. Voeg de kookroom, peterselie, zout en peper toe en laat de saus kort inkoken.
Serveren
Snijd het vlees in plakken en serveer de saus erover. Lekker met een spruitjestaartje met hazelnoten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.