Receptinformatie
Voorbereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern en snijd de bladeren fijn.
Snijd de onderkant van de little gems.
Pluk de bladeren en snijd de bladeren fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Koken
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de gekookte aardappels af en stoom ze droog.
Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk.
Roer de kropsla, little gem en de bosuitjes door de aardappelpuree.
Schil en snijd de rabarber in grove stukken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water, suiker, vanillemerg en het vanillestokje aan de kook. Voeg de rabarber toe en stoof de rabarber op laag vuur met de deksel op de pan in circa 12 minuten gaar.
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Leg de plakjes ontbijtspek uit op het aanrecht en rol de varkenshaas in het spek. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in circa 15 minuten rondom goudbruin. Leg de varkenshaas op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.