Receptinformatie
Voorbereiding
Pel de uien, snijd met een mandoline of een vlijmscherp mes de uien in de lengte in flinterdunne plakken. Hak de schoongemaakte knoflook in heel kleine stukjes.
Koken
Laat in een grote, zware pan op matig vuur de boter met de olie smelten. Voeg de ui en knoflook toe en schep alles door. Doe hierna de deksel op de pan. Schep af en toe om, voeg wat zout en peper toe en laat het geheel ± 25 minuten fruiten tot de uien gaar, goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
Giet dan de wijn erbij. Draai het vuur hoger en laat 8 tot 10 minuten koken tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de bouillon, het laurierblad, de kruidnagels en peperkorrels toe. Draai het vuur matig en laat de soep nog ± 15 minuten zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is.
Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200°C. Leg het in plakjes gesneden brood op een bakplaat en rooster ze aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze dan met wat geraspte kaas, laat dit heel kort gratineren. Neem ze uit de oven.
Serveren
Serveer de uiensoep met de kaastoast en strooi er eventueel nog wat extra kaas op.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.