Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de uien (sjalotjes en rode uien) in halve ringen. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Pers de knoflook.
Los de bouillonblokjes op in 1,5 ltr warm water. Snijd ondertussen de tomaat en de wortel in blokjes van 0,5 cm.
Koken
Verwarm in een pan de olijfolie. Stoof met deksel op de pan daarin de uien, de peper en de knoflook ca. 15 minuten. Bak daarna op iets hoger vuur nog 5 minuten.
Voeg de bouillon samen met de laurierbladeren, de wortel, de tijm en de tomaat bij de uien. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur zonder deksel doorsudderen.
Haal na ca. 30 minuten de laurierbladeren en het takjes tijm eruit. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveren
Bestrooi de soep voor het opdienen met wat geraspte parmezaanse kaas.
Ook lekker met selderij of gegratineerd stokbrood!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.