stomen

Tweekleuren chocolade kersenbonbons

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Nagerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Zelf kersenbonbons maken is erg leuk en lekker. Zo heb je op een snelle manier verse kersenbonbons. Voor liefhebbers van witte en van pure chocolade.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Spoel de kersen voorzichtig af onder koud stromend water.

Koken

Breng 2 pannen met water aan de kook en hang boven elke pan een kleiner pannetje dat net niet het water raakt.

Laat in het ene pannetje de pure en in het andere pannetje de witte chocolade in stukken gebroken smelten.

Bekleed een bord met bakpapier.

Doop 6 dubbele kersen aan steeltjes (dus 12 kersen) voor ¾ deel in de pure chocolade (zodat je de kersen nog een beetje ziet), laat uitlekken en leg ze op het bakpapier.

Doe hetzelfde met de rest van de dubbele kersen in de witte chocolade.

Serveren

Serveer de witte- en pure chocolade kersen op een grote schaal.