Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de ovengrill voor.
Rooster de paprika’s onder de grill in 10 minuten rondom zwart. Laat de paprika's ca. 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten.
Hak intussen de blaadjes peterselie en munt fijn.
Ontvel de paprika’s, maak ze schoon en pureer ze met de staafmixer met de suiker, yoghurt, 1 eetlepel olie, de helft van de peterselie, zout en peper.
Koken
Pers boven een mengkom het teentje knoflook en kneed dit met gehakt, ei, paneermeel, paprikapoeder, munt, de overige peterselie, zout en peper door elkaar.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en vorm om elke spies met één deel gehakt een lange dunne worst.
Bestrijk de gehaktspiesen met olie en grill ze in een hete grillpan in ca. 8-10 minuten bruin en gaar.
Serveren
Verdeel de sis kebab met paprikasaus over 4 borden. Lekker met salade en Turks brood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.