stomen

Turksbrood met kipshoarma en komkommer tzatziki

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Tip: Mocht je nog brood overhebben, vinden je kinderen dat natuurlijk heel lekker om dat de volgende dag in hun trommel mee neer school te nemen. En de tzatziki kan eigenlijk ook overal bij de volgende dag. IJsbergsla met kaas of een plakje ham en een klein beetje mayo op je brood is lekker en gezond. Die mayo is zelfs gezonder dan boter … De andere helft van de citroen doe je lekker in een karaf met water, geeft een verfrissende smaak. Het shoarmavlees kan je natuurlijk altijd vervangen door falafel of een andere vegetarisch product.

Verwarm je oven op 250 graden. Begin van het snijden van de kipfilet in blokjes.

Maak zelf de tzatziki: Schil de komkommer en snijd de komkommer horizontaal doormidden. Verwijder de zaadjes van de komkommer met een lepel. Doe de Griekse yoghurt in een schaal en rasp de komkommer boven de yoghurt. Voeg aan de yoghurt ook de olijfolie, de knoflook en een snufje zout/peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat de tzatziki het liefste een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Breng de kip vervolgens op smaak met de shoarmakruiden.

Leg ondertussen het Turkse brood voor 4 minuten in de oven. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.

Snijd het Turkse brood doormidden en beleg het brood met de ijsbergsla, de tzatziki en de kip. Snel en makkelijk.

De rest van de ijsbergsla eet je er lekker bij samen met de overgebleven tzatziki.