Receptinformatie
Maak van elke dag een feestdag met deze luxe truffelrisotto.
Voorbereiding
Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de stelen los van de hoeden. Doe de stelen bij de bouillon voor de smaak. Scheur de hoeden grof.
Snipper de sjalot.
Koken
Verhit olie in een hoge pan en fruit hierin de sjalot. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en de risottorijst. Bak mee tot de rijst glazig oogt. Blus af met een scheut witte wijn. Voeg zoveel bouillon tot de rijst 2 vingers onder staat.
Gaar de risotto onder af en toe roeren beetgaar, en tot alle bouillon is opgenomen. Bak ondertussen de rest van de paddenstoelen hard aan in een koekenpan met een beetje olie.
Serveren
Roer de mascarpone door de risotto, schep in een mooie schaal. Leg er de gebakken paddenstoelen op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Schaaf er aan tafel de truffel overheen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.