Receptinformatie
Deze oorspronkelijk Italiaanse salade werd vroeger gemaakt van kliekjes. Dit gerecht stond bekend als ‘armelui-salade’, maar hij is ontzettend rijk van smaak. Tomaten zitten vol met lycopeen. Hoe roder de tomaten, hoe meer lycopeen, hoe gezonder!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Scheur het brood in stukjes.
Was de tomaten en snijd ze doormidden.
Ontpit de zwarte olijven.
Laat de paprika, olijven en kappertjes uitlekken. Snijd de paprika grof en de de olijven in plakjes.
Snijd de ui in dunne ringen en snijd de basilicumblaadjes fijn.
Scheur het brood in stukken en bak 15 minuten op 175 graden in de oven.
Koken
Meng de olie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de tomaten, paprika, olijven, kappertjes en het brood met de dressing en een deel van de basilicum. Laat zeker een half uurtje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveren
Leg de rucola op een schaal. Verdeel hierover de tomatensalade.
Garneer met de rest van de basilicum.
Lekker met kip van de barbecue erbij!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.