Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in plakjes en meng de oregano erdoor. Snijd de olijven in ringetjes.
Koken
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee.
Voeg een scheutje water toe en kook de paprika’s, met de deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Pureer de saus met de staafmixer.
Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de tortilla’s in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.
Schep een lepel paprikasaus op de tortilla’s en besmeer de tortilla’s ermee. Verdeel de ui, tomaten, olijven, rucola en de Parmaham over de tortilla’s. Besprenkel met de olie en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Serveren
Leg de tortilla-pizzasalades op borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.