Receptinformatie
Als de zomer lang is komen die fruitijsjes soms gewoon een beetje je neus uit. Gelukkig is daar een heel goed én vers alternatief voor: een tomatensorbet.
Voorbereiding
Doe de poedersuiker samen met het water in een klein pannetje met dikke bodem.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het ‘vanillemerg’ er met de punt van een mesje uit boven het suikerwater. Doe het gehalveerde vanillestokje ook in het water. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten koken.
Koken
Breng in een ruime pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in dompel ze 1 minuut in het kokende water, haal ze er uit met een schuimspaan en doen ze direct in een schaal met ijskoud water. Ontvel ze en pureer ze samen met het sap van de citroen, met een staafmixer of in een blender. Passeer het mengsel dan door een fijne zeef.
Meng de suiker/vanillesiroop door de tomatencoulis. Klop de eiwitten in een goed ontvette kom stijf en spatel dit door het tomatenmengsel. Doe het in een vries vaste schaal en vries het in, roer het na 2 uur goed door, vries het geheel opnieuw in en herhaal dit nog 2 keer.
Serveren
Serveer de tomatensorbet met wat extra gehalveerde tomaatjes, bestrooid met wat fijne suiker smaken ze als ‘aardbeien’.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.