stomen

Tomaat-risotto en gebakken kaas

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snipper de ui en knoflook heel fijn. Snijd de tomaat eerst in vieren, verwijder de zaadlijsten maar bewaar ze wel en snijd vervolgens de tomaten in heel kleine blokjes.

Koken

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui samen met de knoflook iets aan en voeg dan de rijst toe. Roer het geheel goed door.

Schenk er dan ¼ van de bouillon op, roer de volgende hoeveelheid bouillon er pas bij als het geheel is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon gebruikt is en de risottorijst gaar is. Roer halverwege de tomatenblokjes erbij. Roer tenslotte de zaadlijsten door de gare risotto

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en snijd deze in repen, strooi in een diep bord het paneermeel en in een 2de bord het ei dat iets is losgeklopt. Wentel de kaas eerst door het ei en dan door het paneermeel. Bak de kaas op een hoog vuur om en om bruin.

Maak de tomatenrisotto verder op smaak met versgemalen peper en Parmezaanse kaas.

Serveren

Serveer direct met de gebakken Taleggio.