Receptinformatie
Voorbereiding
Snipper de ui en knoflook heel fijn. Snijd de tomaat eerst in vieren, verwijder de zaadlijsten maar bewaar ze wel en snijd vervolgens de tomaten in heel kleine blokjes.
Koken
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui samen met de knoflook iets aan en voeg dan de rijst toe. Roer het geheel goed door.
Schenk er dan ¼ van de bouillon op, roer de volgende hoeveelheid bouillon er pas bij als het geheel is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon gebruikt is en de risottorijst gaar is. Roer halverwege de tomatenblokjes erbij. Roer tenslotte de zaadlijsten door de gare risotto
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en snijd deze in repen, strooi in een diep bord het paneermeel en in een 2de bord het ei dat iets is losgeklopt. Wentel de kaas eerst door het ei en dan door het paneermeel. Bak de kaas op een hoog vuur om en om bruin.
Maak de tomatenrisotto verder op smaak met versgemalen peper en Parmezaanse kaas.
Serveren
Serveer direct met de gebakken Taleggio.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.